Het Nieuws


VHV Nieuws / Algemeen

Platform

Jeugdsportfonds


 

   COVID PROTOCOL 2021-2022

10 oktober 2021door VHV

COVID PROTOCOL 2021-2022

Om de competities die starten in goede banen te leiden is bij de KBHB een vernieuwd protocol uitgewerkt.

 HIER kan u de richtlijnen die van toepassing zijn terugvinden (ook beschikbaar via https://www.handbal.be/nl/corona).

Dit protocol zal van toepassing zijn voor alle competities in België. Wij hopen uiteraard dat het seizoen goed zal verlopen en er weinig incidenten zijn.

 

Wij wensen jullie veel succes en zijn uiteraard beschikbaar bij vragen.

 

Medische informatie over sporten in coronatijden is te vinden via Gezond Sporten.be

 

terug naar boven


 

   Aanpassing Kalenders voor RCL is uitgevoerd.

26 november 2020door Marc

Aanpassing Kalenders voor RCL

Beste handballers en handbalfans

 

   • Aanpassing Kalenders voor RCL is uitgevoerd.
Hierdoor kan je de weekendplanning opvolgen INDIEN de overheid en lokale sportdiensten groen licht zouden geven voor contactsporten.
 
    • Voor Senioren Heren Zie “Regio Limburg Heren”, Reeks QQ
    • Voor ”M19hebben we ook een kalender aangemaakt, Reeks QD

 

 

terug naar boven


Competities worden uitgesteld tot begin oktober

30 juli 2020door Marc

Competities worden uitgesteld

 

Tijdens een uitzonderlijke crisisvergadering met vertegenwoordigers van de Koninklijke Belgische Handbalbond, de Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Francophone de Handball werd beslist dat alle nationale en regionale competities voor senioren en jeugd in eerste instantie worden uitgesteld tot begin oktober. In functie van de evolutie van de gezondheidscrisis is een bijkomend uitstel niet uitgesloten. Het spelen van vriendschappelijke wedstrijden is tot begin september niet mogelijk. 
Voor wat betreft de BENE-League, de grensoverschrijdende handbalcompetitie met zes Belgische en vijf Nederlandse ploegen, zit later deze week de Raad van Toezicht samen om tot een gezamenlijk besluit te komen. 
Voor wat betreft het organiseren van trainingen hebben de verschillende federaties geen beslissingsrecht. Het is aan de clubs om te beslissen of ze wel of niet trainen, rekening houdend met de voorschriften van de lokale overheden. 
Als er getraind wordt dan adviseren de KBHB, de VHV en de LFH om dit zoveel mogelijk outdoor te doen, contacten zoveel als mogelijk trachten te vermijden, de regels betreffende sociale afstand houden zo goed mogelijk proberen na te leven en steeds te zorgen voor een goede handhygiëne. 
Bovenvermelde maatregelen hebben ook impact op alle nationale en regionale selecties. Die werking wordt opgeschort tot begin oktober en kan nadien eventueel ook verlengd worden.

 

terug naar boven


Competities 2019 – 2020 worden stopgezet

21 maart 2020door Marc

Competities 2019 – 2020 worden stopgezet

Omwille van de aanhoudende coronacrisis hebben de Koninklijke Belgische Handbalfederatie in samenspraak met de Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Francophone de Handball vandaag beslist dat alle nationale, regionale en provinciale competities definitief stopgezet worden. Met andere woorden: de competities eindigen vandaag en zullen op een later tijdstip niet hernomen worden. 


Voor wat betreft de modaliteiten betreffende stijgen en dalen wordt later een beslissing genomen. De geplande finales van de Beker van België bij de dames en heren, voorzien voor 11 april 2020, worden eveneens niet gespeeld.


De Koninklijke Belgische Handbalbond, de Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Francophone de Handball hebben de voorbije dagen heel veel overleg gepleegd en andere opties besproken, maar met het oog op het welzijn van iedereen waren ze genoodzaakt om deze moeilijke beslissing te nemen.

 

terug naar boven


Geen handbal tot einde maart

12 maart 2020door Christof

Geen handbal tot einde maart

De Koninklijke Belgische Handbalfederatie, de Ligue Francophone de Handball en de Vlaamse Handbalvereniging hebben na intern overleg van donderdagochtend beslist om alle handbalcompetities op nationaal, regionaal en provinciaal niveau 31 maart niet te laten doorgaan. De vriendschappelijke dubbele interland van de Black Arrows volgende week in Hasselt gaat eveneens niet door. 


De federaties volgen hiermee het advies van de federale overheid om indoor-evenementen met meer dan 1.000 mensen niet meer te laten doorgaan om de verspreiding van het coronavirus in ons land zoveel mogelijk tegen te gaan en te vertragen. Het advies van de regering geldt voorlopig tot eind maart. 
Voor wat betreft de trainingen adviseren wij onze clubs om overleg te plegen met de gemeentelijke overheden/verhuurders. De federaties hebben op dat vlak geen bevoegdheid. 
De Bekerfinales van dames en heren, die op 11 april in Hasselt gespeeld worden, gaan tot nader order en tot er nieuwe richtlijnen van de federale overheid zijn wél door.  
Aangezien de situatie van minuut tot minuut kan veranderen zullen we in overleg met de Ligue Francophone de Handball en de Vlaamse Handbalvereniging proberen kort op de bal te spelen en snel communiceren via onze sociale media.


terug naar boven